Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przed dodaniem do ciasta oprósz mąką. Nie opadną na dno ciasta i nie przykleją się do blachy

Wybierz najlepsze
Bakalie na wagę są wprawdzie tańsze, ale paczkowane mają mniej zabrudzeń. Najlepiej kupuj je w przezroczystych foliach. Koniecznie sprawdź datę ważności.
Dokładnie opłucz
Przed użyciem suszone owoce przebierz, zalej letnią wodą, płucz, aż woda będzie czysta. To bardzo ważne, bo są konserwowane związkami siarki, szkodliwymi dl zdrowia. Owoców nie mocz, z wyjątkiem rodzynek, gdy są przesuszone.
Praktyczne rady
Migdały - łatwo obierzesz ze skórki, jeśli na 5- 10 minut namoczysz je we wrzątku.
Rodzynki - które dodajesz do sernika na zimno, po opłukaniu zalej
przed dodaniem do ciasta oprósz mąką. Nie opadną na dno ciasta i nie przykleją się do blachy<br>&lt;gap&gt;<br>Wybierz najlepsze<br>Bakalie na wagę są wprawdzie tańsze, ale paczkowane mają mniej zabrudzeń. Najlepiej kupuj je w przezroczystych foliach. Koniecznie sprawdź datę ważności.<br>Dokładnie opłucz<br>Przed użyciem suszone owoce przebierz, zalej letnią wodą, płucz, aż woda będzie czysta. To bardzo ważne, bo są konserwowane związkami siarki, szkodliwymi dl zdrowia. Owoców nie mocz, z wyjątkiem rodzynek, gdy są przesuszone.<br>Praktyczne rady<br>Migdały - łatwo obierzesz ze skórki, jeśli na 5- 10 minut namoczysz je we wrzątku.<br>Rodzynki - które dodajesz do sernika na zimno, po opłukaniu zalej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego