Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
osolonej wodzie na półtwardo, dokładnie odcedź na durszlaku (pozostaw dwie szklanki wody) i wymieszaj z masłem i rozkłóconymi widelcem surowymi jajkami.
Dokładnie opłukane pod bieżącą wodą podroby ugotuj do miękkości. Wołowinę drobno pokrój i podsmaż n roztopionym lub sklarowanym maśle (na dużej patelni). Po kilku minutach dodaj do mięsa ugotowane podroby. Zalej wszystko dwiema szklankami wody pozostałej po gotowaniu makaronu i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut. Wyjmij z wywaru mięso i podroby i przepuść je przez maszynkę do mięsa.
Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Podsmaż je na gorącym oleju na złoty kolor, posyp solą i pieprzem, następnie dodaj do
osolonej wodzie na półtwardo, dokładnie odcedź na durszlaku (pozostaw dwie szklanki wody) i wymieszaj z masłem i rozkłóconymi widelcem surowymi jajkami.<br>Dokładnie opłukane pod bieżącą wodą podroby ugotuj do miękkości. Wołowinę drobno pokrój i podsmaż n roztopionym lub sklarowanym maśle (na dużej patelni). Po kilku minutach dodaj do mięsa ugotowane podroby. Zalej wszystko dwiema szklankami wody pozostałej po gotowaniu makaronu i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut. Wyjmij z wywaru mięso i podroby i przepuść je przez maszynkę do mięsa.<br>Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Podsmaż je na gorącym oleju na złoty kolor, posyp solą i pieprzem, następnie dodaj do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego