Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 08.12
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
tym roku jest odwrotnie - drożeją i jak twierdzą producenci - mogą być jeszcze droższe.
- Tak jest od początku lipca - mówi Ewa Matysiak, dyrektor handlowy firmy Artek.
- Latem hodowcy wyprzedawali drób, bo kury nie są odporne na upały. Dlatego ceny były niższe. W tym roku na rynku brakuje tego mięsa, więc ceny podskoczyły o w ciągu dwóch miesięcy ok. 15 proc.
Dziś za kilogram kurczaka w sklepach trzeba zapłacić ok. 5,70 - 6 zł. Hodowcy zacierają ręce, bo wzrosły ceny skupu, które jeszcze nie tak dawno były poniżej kosztów produkcji.
- Teraz opłaca się hodować kurczaki. Wiadomo, że w Polsce mamy dobry towar
- mówi
tym roku jest odwrotnie - drożeją i jak twierdzą producenci - mogą być jeszcze droższe. <br>- Tak jest od początku lipca - mówi Ewa Matysiak, dyrektor handlowy firmy Artek. <br>- Latem hodowcy wyprzedawali drób, bo kury nie są odporne na upały. Dlatego ceny były niższe. W tym roku na rynku brakuje tego mięsa, więc ceny podskoczyły o w ciągu dwóch miesięcy ok. 15 proc. <br>Dziś za kilogram kurczaka w sklepach trzeba zapłacić ok. 5,70 - 6 zł. Hodowcy zacierają ręce, bo wzrosły ceny skupu, które jeszcze nie tak dawno były poniżej kosztów produkcji. <br>- Teraz opłaca się hodować kurczaki. Wiadomo, że w Polsce mamy dobry towar <br>- mówi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego