Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
zawrócić w głowie. Mimo pewnych, a czasami zasadniczych różnic, zawierają one jednak stały kanon zdrowego żywienia, opiera się on na kilku prostych wskazówkach.
Po pierwsze - każdy pokarm powinien być dobrze przeżuty w jamie ustnej, gdzie rozpoczyna się proces trawienia produktów. Uaktywnione w ślinie enzymy rozpoczynaj proces, który warunkuje odpowiednie wykorzystanie pokarmu.
Po drugie - unikamy, a w przypadkach rygorystycznych rezygnujemy z produktów otrzymanych z białej mąki. Należy zapomnieć o cukrze i słodzikach, zostaje miód i naturalny cukier w owocach. Wykluczamy z jadłospisu wszelkie wędzonki, konserwy i napoje gazowane. Pijemy wodę oligoceńską. Smaku dodają potrawom niewielkie ilości świeżego masła oraz tłoczone na zimno
zawrócić w głowie. Mimo pewnych, a czasami zasadniczych różnic, zawierają one jednak stały kanon zdrowego żywienia, opiera się on na kilku prostych wskazówkach.<br>Po pierwsze - każdy pokarm powinien być dobrze przeżuty w jamie ustnej, gdzie rozpoczyna się proces trawienia produktów. Uaktywnione w ślinie enzymy rozpoczynaj proces, który warunkuje odpowiednie wykorzystanie pokarmu.<br>Po drugie - unikamy, a w przypadkach rygorystycznych rezygnujemy z produktów otrzymanych z białej mąki. Należy zapomnieć o cukrze i słodzikach, zostaje miód i naturalny cukier w owocach. Wykluczamy z jadłospisu wszelkie wędzonki, konserwy i napoje gazowane. Pijemy wodę oligoceńską. Smaku dodają potrawom niewielkie ilości świeżego masła oraz tłoczone na zimno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego