Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
20 dag pieczarek, 2 dymki, 3 pomidory, 1 papryka zielona, szklanka bulionu, 3 łyżeczki imbiru mielonego, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, łyżka mąki, sól, pieprz, olej.
Piersi kurczaka pokroić w paski długości 3 cm i szerokości 1 cm. Pieczarki i dymkę poszatkować, paprykę pokroić w paski. Z pomidorów zdjąć skórkę i pokroić w cząstki. Na silnie rozgrzanym tłuszczu smażyć mięso ok. 5 min. Następnie dodać pieczarki, dymkę, paprykę i pomidory. Wymieszać, dodać czosnek, imbir i smażyć 2 min. Mąkę wymieszać z bulionem, połączyć z potrawą, doprawić solą i pieprzem. Całość dusić jeszcze ok.5 min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
KAMIS
20 dag pieczarek, 2 dymki, 3 pomidory, 1 papryka zielona, szklanka bulionu, 3 łyżeczki imbiru mielonego, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, łyżka mąki, sól, pieprz, olej.<br>Piersi kurczaka pokroić w paski długości 3 cm i szerokości 1 cm. Pieczarki i dymkę poszatkować, paprykę pokroić w paski. Z pomidorów zdjąć skórkę i pokroić w cząstki. Na silnie rozgrzanym tłuszczu smażyć mięso ok. 5 min. Następnie dodać pieczarki, dymkę, paprykę i pomidory. Wymieszać, dodać czosnek, imbir i smażyć 2 min. Mąkę wymieszać z bulionem, połączyć z potrawą, doprawić solą i pieprzem. Całość dusić jeszcze ok.5 min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.<br>&lt;name type="org"&gt;KAMIS
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego