Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
kg karpia, 1/8 l octu, 1/8 l białego wytrawnego wina, 300 g marchewki, 2 bulwy fenkuła, 2 gałązki kopru, słoik cukini z zlewy (niekoniecznie), sól, 2 łyżki masła, 1/8 l śmietany
Marchewkę obrać, opłukać. Z fenkuła odciąć zdrewniałą piętkę i zielone liście. Cukinię osączyć. Razem z marchewką pokroić w paseczki. Koper umyć, gałązkę razem z zieloną częścią fenkuła drobno posiekać. Wszystkie warzyw podsmażyć. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Karpia sprawić. Posolić od środka i na zewnątrz. Do środka ryby włożyć drugą gałązkę kopru. Polać octem zagotowanym z 1/4 l wody (ryba powinna zabarwić się na niebiesko). Ułożyć na
kg karpia, 1/8 l octu, 1/8 l białego wytrawnego wina, 300 g marchewki, 2 bulwy fenkuła, 2 gałązki kopru, słoik cukini z zlewy (niekoniecznie), sól, 2 łyżki masła, 1/8 l śmietany<br>Marchewkę obrać, opłukać. Z fenkuła odciąć zdrewniałą piętkę i zielone liście. Cukinię osączyć. Razem z marchewką pokroić w paseczki. Koper umyć, gałązkę razem z zieloną częścią fenkuła drobno posiekać. Wszystkie warzyw podsmażyć. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.<br>Karpia sprawić. Posolić od środka i na zewnątrz. Do środka ryby włożyć drugą gałązkę kopru. Polać octem zagotowanym z 1/4 l wody (ryba powinna zabarwić się na niebiesko). Ułożyć na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego