Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
SAŁATKA WYKWINTNA

wymieszaj dokładnie olej z octem, a powstały sos dopraw do smaku solą i pieprzem.
Grejpfruty umyj, obierz, podziel na cząstki i każdą starannie oczyść z białej błonki, by pozbyć się goryczkowego smaku owocu. Zielona i czerwoną paprykę pokrój w ćwiartki, po oczyszczeniu z gniazd nasiennych umyj ją, następnie pokrój w cienkie paski. Orzechy posiekaj.
Jeżeli zdecydowałaś się użyć do sałatki rokpola (bądź innego pleśniowego sera) - pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w plastry.
Wybierz niewielkie ładne liście sałaty, opłucz je pod bieżącą letnią wodą, osącz i osusz w suszarce do warzyw albo na
SAŁATKA WYKWINTNA<br>&lt;gap&gt;<br>wymieszaj dokładnie olej z octem, a powstały sos dopraw do smaku solą i pieprzem.<br>Grejpfruty umyj, obierz, podziel na cząstki i każdą starannie oczyść z białej błonki, by pozbyć się goryczkowego smaku owocu. Zielona i czerwoną paprykę pokrój w ćwiartki, po oczyszczeniu z gniazd nasiennych umyj ją, następnie pokrój w cienkie paski. Orzechy posiekaj.<br>Jeżeli zdecydowałaś się użyć do sałatki rokpola (bądź innego pleśniowego sera) - pokrusz go. Jeżeli bardziej smakuje i camembert - pokój go w kostkę albo w plastry.<br>Wybierz niewielkie ładne liście sałaty, opłucz je pod bieżącą letnią wodą, osącz i osusz w suszarce do warzyw albo na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego