Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
ułożyć rybę, udekorować pozostałym koperkiem.
Mintaj duszony w sosie

1 kg mrożonych filetów z mintaja, 3 łyżki oleju, łyżka masła, łyżka mąki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki kaparów, po 2 łyżki posiekanej natki i koperku, sól, pieprz, cukier, sos sojowy
Filety opłukać i gdy się rozmrożą, połamać na kawałki. Oprószyć solą i mąką, lekko zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać masło, podlać bulionem, wsypać kapary i udusić pod przykryciem. Doprawić sosem sojowym, solą, cukrem i pieprzem, posypać posiekaną zieleniną.
Ryba faszerowana

sprawiona tuszka ryby (łosoś, sandacz, pstrąg), włoszczyzn, szklanka białego wytrawnego wina, listek laurowy, sól, po kilka ziaren
ułożyć rybę, udekorować pozostałym koperkiem.<br>Mintaj duszony w sosie<br>&lt;gap&gt;<br>1 kg mrożonych filetów z mintaja, 3 łyżki oleju, łyżka masła, łyżka mąki, 1/2 szklanki bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki kaparów, po 2 łyżki posiekanej natki i koperku, sól, pieprz, cukier, sos sojowy<br>Filety opłukać i gdy się rozmrożą, połamać na kawałki. Oprószyć solą i mąką, lekko zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać masło, podlać bulionem, wsypać kapary i udusić pod przykryciem. Doprawić sosem sojowym, solą, cukrem i pieprzem, posypać posiekaną zieleniną.<br>Ryba faszerowana<br>&lt;gap&gt;<br>sprawiona tuszka ryby (łosoś, sandacz, pstrąg), włoszczyzn, szklanka białego wytrawnego wina, listek laurowy, sól, po kilka ziaren
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego