przybrać kanapki rzeżuchą.<br>Rzeżucha ogrodowa, a właściwie pieprzyca siewna, nie ma dużych wymagań. Wysiej ją do doniczki z lekką ziemią lub na talerzu wyłożonym ligniną. Potem często podlewaj - rzeżucha lubi mokro.<br>Po ok. 10 dniach zbierz plony. Zieleniną posypuj kanapki, doprawiaj twarożek, sałatki i zupy. Rzeżucha nadaje potrawom pikantny, goryczkowy posmak. Ma także inne zalety:<br>- dostarcza dużo witamin (zwłaszcza C, E, A, B, PP i K) i minerałów (np. żelazo, potas, wapń, cynk, magnez, fosfor, jod);<br>- oczyszcza organizm<br>- leczy trądzik i zmniejsza przetłuszczanie się skóry<br>- poprawia apetyt<br>- pomaga przy problemach reumatycznych, anemii, chorobie wieńcowej i zaburzeniach krążenia.</><br><br><div type="art" sub="home"><tit>Tata na urlopie... wychowawczym