Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
wyniki produkcyjne. Baidoo i in. [1987] zastępując w mieszankach dla prosiąt, odsadzonych w wieku 3 lub 5 tygodni, 0, 25, 50, 75 i 100% białka śruty sojowej śrutą z rzepaku Canola wykazali, że na każdy procent dodawanej śruty notuje się istotne liniowe zmniejszanie pobrania paszy i średnich dobowych przyrostów. U prosiąt odsadzonych w wieku 3 tygodni wynosiło ono odpowiednio 4 i 2 g, a u 5-tygodniowych 4,3 i 3,6 g. Zastosowanie przez Kozłowskiego i in. [1988] w mieszankach PP-grower 10% poekstrakcyjnej śruty z rzepaku odmiany Jantar spowodowało obniżenie średnich dobowych przyrostów prosiąt oraz zwiększenie zużycia paszy, natomiast
wyniki produkcyjne. Baidoo i in. [1987] zastępując w mieszankach dla prosiąt, odsadzonych w wieku 3 lub 5 tygodni, 0, 25, 50, 75 i 100% białka śruty sojowej śrutą z rzepaku Canola wykazali, że na każdy procent dodawanej śruty notuje się istotne liniowe zmniejszanie pobrania paszy i średnich dobowych przyrostów. U prosiąt odsadzonych w wieku 3 tygodni wynosiło ono odpowiednio 4 i 2 g, a u 5-tygodniowych 4,3 i 3,6 g. Zastosowanie przez Kozłowskiego i in. [1988] w mieszankach PP-grower 10% poekstrakcyjnej śruty z rzepaku odmiany Jantar spowodowało obniżenie średnich dobowych przyrostów prosiąt oraz zwiększenie zużycia paszy, natomiast
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego