podwieczorek lub dodatkiem do kolacji.<br>RADA: do przygotowani tej przekąski najlepiej nadają się drobne, młode warzywa. Są smaczniejsze, delikatniejsze i bardziej soczyste.<br><tit>DOBRE RADY</><br>DESER<br>MUS ŻURAWINOWY<br><gap><br>200 g świeżych żurawin,<br>3/4 szklanki cukru,<br>100 g kaszy manny,<br>4 szklanki wody,<br>świeże owoce,<br>listki mięty do dekoracji<br>Żurawiny starannie przebierz, usuń listki i drobne gałązki i opłucz pod strumieniem bieżącej wody. Wyciśnij je w sokowirówce, po osączeniu na sicie z wody, dokładnie rozgnieć w emaliowanym lub szklanym naczyniu drewnianym tłuczkiem. Otrzymaną miazgę odciśnij przez gazę lub bardzo gęste sito, a powstały sok schłodź w lodowce.<br>Pulpę owocową zlej gorącą wodą