Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
piersiowy za pomocą nożyc do drobiu. kroić ostrożnie, zaczynając od kupra aż do kości skrzydeł, blisko szyi.
5 Skrzydełka przeciąć w środku stawów, zostawiając ok. 1/3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować rosół.
6 Udka położyć na desce i przeciąć je w stawie kolanowym. Aby było łatwiej, można obrócić każdą z nich i naciąć z drugiej strony, w tym samym miejscu. Należy użyć noża ze spiczastym końcem lub toporka.
Przygotowanie pieczeni
Aby przepołowić małego kurczaka, najlepiej naciąć go wzdłuż grzbietu za pomocą nożyc do drobiu. Otworzyć szeroko korpus, a następnie
piersiowy za pomocą nożyc do drobiu. kroić ostrożnie, zaczynając od kupra aż do kości skrzydeł, blisko szyi.<br>5 Skrzydełka przeciąć w środku stawów, zostawiając ok. 1/3 mięsa z piersi. Odciąć od nich ostatnia, niemal pozbawioną mięsa część, na której potem można ugotować rosół.<br>6 Udka położyć na desce i przeciąć je w stawie kolanowym. Aby było łatwiej, można obrócić każdą z nich i naciąć z drugiej strony, w tym samym miejscu. Należy użyć noża ze spiczastym końcem lub toporka.<br>Przygotowanie pieczeni <br>Aby przepołowić małego kurczaka, najlepiej naciąć go wzdłuż grzbietu za pomocą nożyc do drobiu. Otworzyć szeroko korpus, a następnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego