Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ogonem zalej wodą i postaw na ogniu. Kiedy bulion zacznie się gotować, dodaj do niego startą na grubej tarce włoszczyznę i przyprawy. Gotuj do miękkości, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Wyjmij rybę z wywaru, usuń ości, głowę i grzbiet, mięso podziel na kawałki. Z powierzchni bulionu zbierz tłuszcz i przełóż do innego garnka, bulion przecedź przez kilka warstw gazy. Garnek z tłuszczem postaw na ogniu, wrzuć drobno posiekaną cebulę i podsmaż na małym ogniu. Wsyp mąkę, wymieszaj, by nie było grudek, i podsmaż jeszcze 5 minut. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, włóż kawałki ryby i gotuj 10 minut.
Dodaj do
ogonem zalej wodą i postaw na ogniu. Kiedy bulion zacznie się gotować, dodaj do niego startą na grubej tarce włoszczyznę i przyprawy. Gotuj do miękkości, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Wyjmij rybę z wywaru, usuń ości, głowę i grzbiet, mięso podziel na kawałki. Z powierzchni bulionu zbierz tłuszcz i przełóż do innego garnka, bulion przecedź przez kilka warstw gazy. Garnek z tłuszczem postaw na ogniu, wrzuć drobno posiekaną cebulę i podsmaż na małym ogniu. Wsyp mąkę, wymieszaj, by nie było grudek, i podsmaż jeszcze 5 minut. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, włóż kawałki ryby i gotuj 10 minut.<br>Dodaj do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego