Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy medyczne
Rok: 2000
są przez dietetyków i lekarzy ludziom zdrowym a także diabetykom i rekonwalescentom.
Soki z warzyw kwaszonych stanowią cenna grupę soków o wzrastającym znaczeniu w zdrowym żywieniu a także w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Fermentowane soki warzywne zwane też "biosokami" mają znane i cenione walory odżywcze i lecznicze: pobudzają apetyt i regulują przemianę materii, wzmagają pracę jelit, wątroby i nerek, pomagają w leczeniu niedokrwistości, podnoszą odporność organizmu na choroby infekcyjne, pomagają w zwalczaniu grypy i chorób przeziębieniowych, wpływają korzystnie na układ gruczołowy i nerwowy, a nawet według niektórych fizjologów (w oparciu o badania kliniczne) mają działanie antyrakowe. Sok uzyskany drogą fermentacji buraków czerwonych zawiera
są przez dietetyków i lekarzy ludziom zdrowym a także diabetykom i rekonwalescentom.<br>Soki z warzyw kwaszonych stanowią cenna grupę soków o wzrastającym znaczeniu w zdrowym żywieniu a także w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.<br>Fermentowane soki warzywne zwane też "biosokami" mają znane i cenione walory odżywcze i lecznicze: pobudzają apetyt i regulują przemianę materii, wzmagają pracę jelit, wątroby i nerek, pomagają w leczeniu niedokrwistości, podnoszą odporność organizmu na choroby infekcyjne, pomagają w zwalczaniu grypy i chorób przeziębieniowych, wpływają korzystnie na układ gruczołowy i nerwowy, a nawet według niektórych fizjologów (w oparciu o badania kliniczne) mają działanie antyrakowe. Sok uzyskany drogą fermentacji buraków czerwonych zawiera
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego