Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i innych toksyn w przewodzie pokarmowym.
Jak powstają soki?
Ze świeżo zebranych owoców w tym samym dniu na specjalnej prasie przedzielanej wiklinowymi sitami tłoczony jest sok. Zaraz po wytłoczeniu rozlewa się go do butelek i pasteryzuje. Istotą tej metody produkcji jest pominięcie procesów depektynizacji, klarowani i filtracji stosowanych rutynowo w przetwórstwie. Dzięki temu soki zachowują wszystkie składniki świeżych owoców. Soki: jabłkowy, gruszkowy i jabłkowo - aroniowy nie ą uzupełniane wodą ani dosładzane; sok wiśniowy, aroniowy i malinowy zawierają niewielki dodatek wody i cukru gdyż bez tego byłyby zbyt intensywne do pici. Można więc o nich powiedzieć "owoce w płynie".
SMAKI NATURY
Jedyny
i innych toksyn w przewodzie pokarmowym.<br>Jak powstają soki?<br>Ze świeżo zebranych owoców w tym samym dniu na specjalnej prasie przedzielanej wiklinowymi sitami tłoczony jest sok. Zaraz po wytłoczeniu rozlewa się go do butelek i pasteryzuje. Istotą tej metody produkcji jest pominięcie procesów depektynizacji, klarowani i filtracji stosowanych rutynowo w przetwórstwie. Dzięki temu soki zachowują wszystkie składniki świeżych owoców. Soki: jabłkowy, gruszkowy i jabłkowo - aroniowy nie ą uzupełniane wodą ani dosładzane; sok wiśniowy, aroniowy i malinowy zawierają niewielki dodatek wody i cukru gdyż bez tego byłyby zbyt intensywne do pici. Można więc o nich powiedzieć "owoce w płynie".<br>SMAKI NATURY<br>Jedyny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego