Typ tekstu: Książka
Autor: Rojek Tadeusz
Tytuł: Jak to się je
Rok: 1992
sztuki kulinarnej.
I jeszcze jedna niesłychanie ważna rada. Im mniejsze mieszkanie, tym staranniej trzeba je przewietrzyć. Goście, wchodząc do przedpokoju, nie muszą być mniej więcej zorientowani w menu. Gdyby nawet składało się ono z renomowanych specjałów, zbyt wczesna ich zapowiedź przez powonienie nie jest godna polecenia. Mieszkanie trzeba nie tylko przewietrzyć, ale i uporządkować. Pokój, w którym znajdą się goście, nie może straszyć porozrzucanymi przedmiotami domowego użytku, żadnymi rekwizytami powszedniego życia państwa domu. Goście mogliby poczuć się zlekceważeni i obrazić, że nie uznano ich za dość godnych zaprezentowania mieszkania od najlepszej strony.
Krótko mówiąc, ważne są jeszcze inne elementy poza tymi
sztuki kulinarnej.<br>I jeszcze jedna niesłychanie ważna rada. Im mniejsze mieszkanie, tym staranniej trzeba je przewietrzyć. Goście, wchodząc do przedpokoju, nie muszą być mniej więcej zorientowani w menu. Gdyby nawet składało się ono z renomowanych specjałów, zbyt wczesna ich zapowiedź przez powonienie nie jest godna polecenia. Mieszkanie trzeba nie tylko przewietrzyć, ale i uporządkować. Pokój, w którym znajdą się goście, nie może straszyć porozrzucanymi przedmiotami domowego użytku, żadnymi rekwizytami powszedniego życia państwa domu. Goście mogliby poczuć się zlekceważeni i obrazić, że nie uznano ich za dość godnych zaprezentowania mieszkania od najlepszej strony.<br>Krótko mówiąc, ważne są jeszcze inne elementy poza tymi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego