Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 19
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
w Szanghaju szkołę kucharską. Wcześniej spędził rok w Australii, potem dwa lata pracował w restauracji w Gdyni, a następnie przez kilka miesięcy w Kielcach. Gotuje już od 13 lat.

Nie tylko potrawy

Mao Yan Bo planuje otworzyć pod restauracją chiński bar ze stolikami w ogródku. Zapowiada, że chce też Polakom przybliżyć kulturę chińską. Marzy, by było to miejsce, gdzie nie tylko byłyby serwowane potrawy z jego rodzinnego kraju, chciał, by jego lokal przekształcił się w małe centrum kultury Chin. - Polacy niewiele wiedzą o naszym kraju. W telewizji pokazywane są wyłącznie ciemne strony. Wiele osób myśli, że Chiny to bardzo biedny kraj
w Szanghaju szkołę kucharską. Wcześniej spędził rok w Australii, potem dwa lata pracował w restauracji w Gdyni, a następnie przez kilka miesięcy w Kielcach. Gotuje już od 13 lat.<br><br>&lt;tit&gt;Nie tylko potrawy&lt;/&gt;<br><br>Mao Yan Bo planuje otworzyć pod restauracją chiński bar ze stolikami w ogródku. Zapowiada, że chce też Polakom przybliżyć kulturę chińską. Marzy, by było to miejsce, gdzie nie tylko byłyby serwowane potrawy z jego rodzinnego kraju, chciał, by jego lokal przekształcił się w małe centrum kultury Chin. - Polacy niewiele wiedzą o naszym kraju. W telewizji pokazywane są wyłącznie ciemne strony. Wiele osób myśli, że Chiny to bardzo biedny kraj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego