3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i również posiekać. Mięso wymieszać z czosnkiem, surowymi jajkami, miętą, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodać posiekane jajka. Masę dokładnie wyrobić i uformować z niej kilkucentymetrowe kiełbaski. Włożyć je do garnka z fasolą i gotować 40 min.<br>Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu, zalewając go 4 1/2 szklanki zaparzonej mięty.<br>Wyłożyć kuskus na duży talerz, a flaki oraz mięso z fasolą i kiełbaskami podać w osobnych naczyniach.<br>(8-10 porcji)<br><br><tit1>Z KURCZAKIEM NA SŁODKO</tit1><br>40 dag kuskusu, 1 kurczak (1,8 kg), 5 cebul (50 dag), 9 łyżek