natka pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: w taki sam sposób jak indyka możesz również upiec kaczkę lub kurczaka. Im mniejszy drób, tym krócej należy go piec.<br><tit>DOBRE RADY</><br>PODROBY<br>TORT Z WĄTRÓBKI<br><gap><br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 80 min, 426 kcal<br>0,5 kg dowolnej wątroby,<br>2 jajka,<br>3 łyżki stołowe mąki pszennej,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>1/4 szklanki mleka,<br>sól,<br>czarny mielony pieprz,<br>2 cebule,<br>2 średnie marchewki,<br>majonez,<br>zielenina,<br>50 g oleju<br>Surową, oczyszczoną z błon i dokładnie umytą wątrobę przepuść przez maszynkę do mięsa,, używając sitka z drobnymi oczkami. Do zmielonej wątroby wbij dwa jajka, dodaj mąkę i