Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1980
W... KUCHNI

MAGDALENA BAJER

O ROLI biopierwiastków, mikroelementów, "metali życia", czy jakkolwiek je nazwać, w naszym organizmie wiemy od niedawna. Z pewnością nie wiemy jeszcze wszystkiego. Chemia i medycyna przynoszą wciąż nowe, często zaskakujące, rezultaty badań. Jednym z pionierów tej wiedzy jest brytyjski uczony David Robert Williams (rozmowę z nim publikowaliśmy na naszych łamach "Myśmy z soli, myśmy z roli" POLITYKA 38/75), a w Polsce prof. Julian Aleksandrowicz. Ostatnio ukazała się książka prof. Aleksandrowicza i Ireny Gumowskiej *) będąca propozycją praktycznego wykorzystania wiedzy o biopierwiastkach dla poprawienia zdrowia każdego z nas.

Tytuł "Kuchnia i medycyna" sugeruje książkę kucharską, zaś nazwiska autorów
W... KUCHNI&lt;/&gt;<br><br>&lt;au&gt;MAGDALENA BAJER&lt;/&gt;<br><br> &lt;intro&gt;O ROLI biopierwiastków, mikroelementów, "metali życia", czy jakkolwiek je nazwać, w naszym organizmie wiemy od niedawna. Z pewnością nie wiemy jeszcze wszystkiego. Chemia i medycyna przynoszą wciąż nowe, często zaskakujące, rezultaty badań. Jednym z pionierów tej wiedzy jest brytyjski uczony David Robert Williams (rozmowę z nim publikowaliśmy na naszych łamach "Myśmy z soli, myśmy z roli" POLITYKA 38/75), a w Polsce prof. Julian Aleksandrowicz. Ostatnio ukazała się książka prof. Aleksandrowicza i Ireny Gumowskiej *) będąca propozycją praktycznego wykorzystania wiedzy o biopierwiastkach dla poprawienia zdrowia każdego z nas.&lt;/&gt;<br><br> Tytuł "Kuchnia i medycyna" sugeruje książkę kucharską, zaś nazwiska autorów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego