Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
FOSFORU, CYNKU
Rogale drożdżowe z marmoladą
SKŁADNKI NA 8-10 PORCJI:

Przygotować ciasto drożdżowe: mąkę przesiać, zagrzać i wsypać do miski. Zrobić rozczyn: drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać mleko, 1/4 maki, starannie wymieszać, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Żółtka i jajko utrzeć z cukrem na pulchną masę. Gdy objętość rozczynu zwiększy się dwukrotnie, wlać go do miski z mąką, dodać utarte żółtka i resztę mleka. Posoli, wyrobi ciasto. Zagniatać i wybijać ręką ciasto tak, by weszło jak najwięcej powietrza. Gdy ciasto ma gładką, lśniącą powierzchnię i odstaje od ręki, wlewać stopniowo stopiony letni tłuszcz, nie przerywając
FOSFORU, CYNKU<br>Rogale drożdżowe z marmoladą<br>SKŁADNKI NA 8-10 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Przygotować ciasto drożdżowe: mąkę przesiać, zagrzać i wsypać do miski. Zrobić rozczyn: drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać mleko, 1/4 maki, starannie wymieszać, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Żółtka i jajko utrzeć z cukrem na pulchną masę. Gdy objętość rozczynu zwiększy się dwukrotnie, wlać go do miski z mąką, dodać utarte żółtka i resztę mleka. Posoli, wyrobi ciasto. Zagniatać i wybijać ręką ciasto tak, by weszło jak najwięcej powietrza. Gdy ciasto ma gładką, lśniącą powierzchnię i odstaje od ręki, wlewać stopniowo stopiony letni tłuszcz, nie przerywając
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego