Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i włóż pulpety. Podgrzewaj 3-4 minuty, a następnie na wierzchu ułóż pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę ubij z żółtkami i mąką ziemniaczaną, dodaj do wina i zagotuj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem i tą mieszaniną zalej pulpety. Posyp tartym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC.
Dane jest gotowe, gdy na powierzchni utworzy się apetyczna rumiana skorupka.
RADA: pulpety rybne będą bardziej delikatne i nie rozpadną się podczas pieczenia, jeśli dodasz do farszu odrobinę kaszy manny.
WARZYWA
GALARETKA JARZYNOWA
Dla 6 osób Przygotowanie: 45 min
brzegach wlej wino, dodaj roztopione masło, doprowadź do wrzenia i włóż pulpety. Podgrzewaj 3-4 minuty, a następnie na wierzchu ułóż pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę ubij z żółtkami i mąką ziemniaczaną, dodaj do wina i zagotuj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem i tą mieszaniną zalej pulpety. Posyp tartym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC.<br>Dane jest gotowe, gdy na powierzchni utworzy się apetyczna rumiana skorupka.<br>RADA: pulpety rybne będą bardziej delikatne i nie rozpadną się podczas pieczenia, jeśli dodasz do farszu odrobinę kaszy manny.<br>WARZYWA<br>&lt;name type="prod"&gt;GALARETKA JARZYNOWA&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 45 min
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego