Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
PRZYSTAWKA
ROLADKI RYBNE

Filety rybne, najlepiej z dorsza, umyj pod strumieniem bieżącej wody i ułóż na papierowym ręczniku, by osączyć je z wody. Z obu stron zbij je delikatnie drewnianym tłuczkiem i przełóż na papier pergaminowy.
Oprósz filety solą i pieprzem, skrop octem i odstaw n dwie godziny (ryba powinna puścić sok).
Obrane ząbki czosnku drobno posiekaj i posyp nim filety, następnie oprósz je żelatyną w proszku.
Odstaw filety na 30-60 minut, by żelatyna lekko napęczniała. Słoninę lub boczek, pokrój w cieniutkie paseczki i przełóż je na filety rybne. Zwiń je w roladki i obwiąż bawełnianą nicią kuchenną lub zepnij
PRZYSTAWKA<br>ROLADKI RYBNE<br>&lt;gap&gt;<br>Filety rybne, najlepiej z dorsza, umyj pod strumieniem bieżącej wody i ułóż na papierowym ręczniku, by osączyć je z wody. Z obu stron zbij je delikatnie drewnianym tłuczkiem i przełóż na papier pergaminowy.<br>Oprósz filety solą i pieprzem, skrop octem i odstaw n dwie godziny (ryba powinna puścić sok).<br>Obrane ząbki czosnku drobno posiekaj i posyp nim filety, następnie oprósz je żelatyną w proszku.<br>Odstaw filety na 30-60 minut, by żelatyna lekko napęczniała. Słoninę lub boczek, pokrój w cieniutkie paseczki i przełóż je na filety rybne. Zwiń je w roladki i obwiąż bawełnianą nicią kuchenną lub zepnij
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego