Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
nim równoległe linie w cukrze pudrze na wierzchu omletu.
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Masło rozpuścić na dużej patelni z grubym dnem. Żółtka utrzeć z cukrem w dużej misce, tak aby uzyskać kremową konsystencję. Następnie ubić białka i połączyć je z masą żółtkową.
2 Kiedy masło zacznie skwierczeć, wyłożyć puszystą masę na patelnię. Zostawić na średnim ogniu na minutę, żeby zapiekł się spód. Przestawić do nagrzanego piekarnika na 8 - 10 minut lub do czasu, aż urośnie.
3 Posmarować część omletu dżemem i złożyć go na pół, pomagając sobie widelcem. Posypać cukrem pudrem i natychmiast podawać. Omlet z dżemem nadaje się
nim równoległe linie w cukrze pudrze na wierzchu omletu.<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Masło rozpuścić na dużej patelni z grubym dnem. Żółtka utrzeć z cukrem w dużej misce, tak aby uzyskać kremową konsystencję. Następnie ubić białka i połączyć je z masą żółtkową.<br>2 Kiedy masło zacznie skwierczeć, wyłożyć puszystą masę na patelnię. Zostawić na średnim ogniu na minutę, żeby zapiekł się spód. Przestawić do nagrzanego piekarnika na 8 - 10 minut lub do czasu, aż urośnie.<br>3 Posmarować część omletu dżemem i złożyć go na pół, pomagając sobie widelcem. Posypać cukrem pudrem i natychmiast podawać. Omlet z dżemem nadaje się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego