Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
złotego koloru, a wbity w ciasto patyczek będzie suchy, biszkopt jest gotowy. Pokrój ciasto w jednakowej wielkości kwadraty. Powidła morelowe wymieszaj z wodą, rumem i cukrem (pozostawiając około jednej piątej jego ilości) i gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż powstanie jednolity gęsty syrop.
Śmietanę ubij z pozostałym cukrem na puszysty krem. Jedną trzecią jego część dokładnie wymieszaj z kakao.
Na płaską blachę wyłóż kwadraty z ciasta, zalej je syropem morelowym, wyłóż warstwę kremu kakaowego, posyp owocami kandyzowanymi, przykryj kwadratami ciasta, białym kremem śmietanowym i posyp owocami. Wstaw deser do lodówki, a bezpośrednio przed podaniem udekoruj pozostałym białym kremem, wyciskając go
złotego koloru, a wbity w ciasto patyczek będzie suchy, biszkopt jest gotowy. Pokrój ciasto w jednakowej wielkości kwadraty. Powidła morelowe wymieszaj z wodą, rumem i cukrem (pozostawiając około jednej piątej jego ilości) i gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż powstanie jednolity gęsty syrop.<br>Śmietanę ubij z pozostałym cukrem na puszysty krem. Jedną trzecią jego część dokładnie wymieszaj z kakao.<br>Na płaską blachę wyłóż kwadraty z ciasta, zalej je syropem morelowym, wyłóż warstwę kremu kakaowego, posyp owocami kandyzowanymi, przykryj kwadratami ciasta, białym kremem śmietanowym i posyp owocami. Wstaw deser do lodówki, a bezpośrednio przed podaniem udekoruj pozostałym białym kremem, wyciskając go
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego