Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
pieprzem. Żółtko roztrzepać ze śmietanką, połączyć z kapustą i chwilę podgrzewać.
Brytfannę wysmarować olejem i ułożyć w niej plastry szynki. Na szynce rozłożyć kopczyki kapusty i nakryć je plastrami sera, a na wierzchu położyć kawałki masła i zapiekać około 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podawać z razowym chlebem.
Szynkę można zapiekać również na ruszcie.
(4 porcje)

Medaliony z melonem
4 plastry szynki wiejskiej (25 dag), 50 dag melona, 2 łyżki margaryny, 1 łyżka oleju, 2 łyżki miodu, 1 łyżeczka łagodnej musztardy, 5 łyżek porto, 1/2 łyżeczki suszonego estragonu
Melon obrać, umyć, usunąć miąższ z pestkami, a
pieprzem. Żółtko roztrzepać ze śmietanką, połączyć z kapustą i chwilę podgrzewać.<br>Brytfannę wysmarować olejem i ułożyć w niej plastry szynki. Na szynce rozłożyć kopczyki kapusty i nakryć je plastrami sera, a na wierzchu położyć kawałki masła i zapiekać około 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podawać z razowym chlebem.<br>Szynkę można zapiekać również na ruszcie.<br>(4 porcje)<br><br>&lt;tit1&gt;Medaliony z melonem&lt;/tit1&gt;<br>4 plastry szynki wiejskiej (25 dag), 50 dag melona, 2 łyżki margaryny, 1 łyżka oleju, 2 łyżki miodu, 1 łyżeczka łagodnej musztardy, 5 łyżek porto, 1/2 łyżeczki suszonego estragonu<br>Melon obrać, umyć, usunąć miąższ z pestkami, a
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego