Wykwintne menu kameralnego, nastrojowego przyjęcia w zimowej scenerii pozwoli gospodyni zabłysnąć talentem kulinarnym. Wspaniale nadaje się na wieczór walentynkowy lub spotkanie towarzyskie w małym gronie.</intro><br><br><tit1>SAŁATKA Z CZTEREMA SERAMI</tit1><br>po 10 dag sera: feta, brie, ementaler i rokpol, po 20 dag sałaty lodowej i lollo rosso, 10 dag winogron lub rodzynek, 5 dag orzechów laskowych, 8 łyżek oleju arachidowego, 4 łyżki winiaku, sól, pieprz<br>Sery pokroić w kostkę. Sałaty opłukać, osączyć i porozrywać na niewielkie kawałki. Orzechy posiekać. Winogrona opłukać, osączyć, przekroić na pół i wyjąć pestki (rodzynki opłukać, namoczyć i osączyć).<br>Olej zmiksować z winiakiem, winogronami (lub rodzynkami) i orzechami