Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kostkę, a ogórek w cienkie plasterki.
2. Wymieszaj dokładnie składniki i posyp je oliwkami. Ocet rozrób z oliwą i przyprawami. Sosem polej sałatkę. Odstaw ją na ok. godzinę.

Placek orzechowy
(Z RODZYNKAMI I JABŁKAMI)
Produkty na 12 porcji:
2 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 jajka, szklanka posiekanych orzechów, 10 dag rodzynek, 6 jabłek, łyżeczka sody i proszku do pieczenia, 1/2 kostki margaryny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczeni i rozdrobnioną, ciepłą margaryną. Potem, nadal ubijając, stopniowo dodawaj do kremu.
2. Na koniec dodaj posiekane orzechy, pokrojone w kostkę jabłka
kostkę, a ogórek w cienkie plasterki.<br>2. Wymieszaj dokładnie składniki i posyp je oliwkami. Ocet rozrób z oliwą i przyprawami. Sosem polej sałatkę. Odstaw ją na ok. godzinę.<br>&lt;gap&gt;<br>Placek orzechowy<br>(Z RODZYNKAMI I JABŁKAMI)<br>Produkty na 12 porcji:<br>2 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 jajka, szklanka posiekanych orzechów, 10 dag rodzynek, 6 jabłek, łyżeczka sody i proszku do pieczenia, 1/2 kostki margaryny<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczeni i rozdrobnioną, ciepłą margaryną. Potem, nadal ubijając, stopniowo dodawaj do kremu.<br>2. Na koniec dodaj posiekane orzechy, pokrojone w kostkę jabłka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego