Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 04.07
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
był szefem kuchni.


Niektórzy wolą konkretniej


Na trwającą aż do późnego wieczora imprezę przed pałacem w Wiejcach, przyszło też trochę gości z zewnątrz. Wanda Grzelak z pobliskich Świniar chwaliła okonia z borowikami i oryginalną sałatkę z łososiem wędzonym. Teresie Szymańczak z Kostrzyna nad Odrą spodobał się łosoś z przyprawami i rolada poznańska z kurkami. Ale szwagier pani Teresy, mieszkający we wsi Wiejce Jerzy Potocki, kręcił głową, że woli konkretniejsze jedzenie. - Tak dużo pracy przy tych daniach, a na talerzu prawie nic - powiedział.
Narzekała też trójka nastolatków ze Świniar. Liczyli na to, że przy okazji konkursu wreszcie obejrzą zamek od środka. Wymyślne
był szefem kuchni.<br><br><br>&lt;tit&gt;Niektórzy wolą konkretniej&lt;/&gt;<br><br><br>Na trwającą aż do późnego wieczora imprezę przed pałacem w Wiejcach, przyszło też trochę gości z zewnątrz. Wanda Grzelak z pobliskich Świniar chwaliła okonia z borowikami i oryginalną sałatkę z łososiem wędzonym. Teresie Szymańczak z Kostrzyna nad Odrą spodobał się łosoś z przyprawami i rolada poznańska z kurkami. Ale szwagier pani Teresy, mieszkający we wsi Wiejce Jerzy Potocki, kręcił głową, że woli konkretniejsze jedzenie. - Tak dużo pracy przy tych daniach, a na talerzu prawie nic - powiedział. <br>Narzekała też trójka nastolatków ze Świniar. Liczyli na to, że przy okazji konkursu wreszcie obejrzą zamek od środka. Wymyślne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego