łyżeczce kminku i papryki, 1 główka czosnku, szczypta szafranu lub kurkumy, sól, pieprz<br><tit1>KIEŁBASKI WOŁOWE</tit1><br>50 dag wołowego mięsa mielonego, 5 jajek, 6 ząbków czosnku, 3 listki mięty, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz Przygotować flaki: oczyszczone flaki podgotować, ostudzić i pokroić. Czosnek obrać i drobno pokroić. W głębokim rondlu rozgrzać oliwę, włożyć flaki, podsmażyć, dodać czosnek, przyprawy i wywar z flaków. Gotować na wolnym ogniu 3 godz.<br>Przygotować fasolę z mięsem: mięso opłukać, osączyć i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i posiekać. Fasolę, mięso, czosnek oraz przyprawy włożyć do garnka, podlać obficie wodą i dusić na małym ogniu 3