Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i duś pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Po zdjęciu z ognia przetrzyj pomidory przez sito lub zmiksuj.
Kawałek baraniny, najlepiej z udźca, oczyść z błon, dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w niewielkie kawałki. Pokrój cebulę w kostkę. Na patelni z wysokimi brzegami lub w dużym rondlu rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i smaż, z mięso ładnie się zrumieni i utworzy się na nim chrupiąca skorupka. Dopraw sól i pieprzem do smaku, dodaj przygotowaną kapustę, podduś kilka minut, dodaj puree z pomidorów, drobniutko pokrojoną ostrą papryczkę i posiekany lub zmiażdżony
i duś pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Po zdjęciu z ognia przetrzyj pomidory przez sito lub zmiksuj.<br>Kawałek baraniny, najlepiej z udźca, oczyść z błon, dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w niewielkie kawałki. Pokrój cebulę w kostkę. Na patelni z wysokimi brzegami lub w dużym rondlu rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i smaż, z mięso ładnie się zrumieni i utworzy się na nim chrupiąca skorupka. Dopraw sól i pieprzem do smaku, dodaj przygotowaną kapustę, podduś kilka minut, dodaj puree z pomidorów, drobniutko pokrojoną ostrą papryczkę i posiekany lub zmiażdżony
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego