Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Teraz zdrowie
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
2 łyżeczki cukru i jedna łyżeczka soli (najlepiej ziołowej), około 30 dag ser feta, 2 jajka, pół tartej cebuli, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, szczypta tymianku, oregano i świeżo mielonego czarnego pieprzu.
Przygotowanie
Z 6 łyżek mąki, 4 łyżek ciepłej wody, drożdży i łyżeczki cukru zrób rozczyn do ciasta.
Kiedy dokładnie wymieszasz składniki, pozostaw rozczyn w ciepłym miejscu na około 40 minut.
Następnie dodaj do niego resztę mąki, sól i wodę.
Delikatnie zagnieść ciasto. Pozostaw je na pół godziny w ciepłym miejscu.
W tym czasie rozetrzyj ser z jednym jajkiem, dodaj oliwę, łyżeczkę cukru, czosnek, cebulę i
2 łyżeczki cukru i jedna łyżeczka soli (najlepiej ziołowej), około 30 dag ser feta, 2 jajka, pół tartej cebuli, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, szczypta tymianku, oregano i świeżo mielonego czarnego pieprzu.<br>Przygotowanie<br>Z 6 łyżek mąki, 4 łyżek ciepłej wody, drożdży i łyżeczki cukru zrób rozczyn do ciasta.<br>Kiedy dokładnie wymieszasz składniki, pozostaw rozczyn w ciepłym miejscu na około 40 minut.<br>Następnie dodaj do niego resztę mąki, sól i wodę.<br>Delikatnie zagnieść ciasto. Pozostaw je na pół godziny w ciepłym miejscu.<br>W tym czasie rozetrzyj ser z jednym jajkiem, dodaj oliwę, łyżeczkę cukru, czosnek, cebulę i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego