Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
godz. pod przykryciem. Mięso umyć, osączyć i pokroić na spore kawałki. Podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, dodać skrzydełka i korpusy kurczaka, ciecierzycę, połowę masła, wlać 3 l wody, dodać sól, pieprz, szafran, kurkumę, cynamon oraz gałązki natki pietruszki i kolendry.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Cebule, marchew, rzodkiew, cukinię oraz dynię oczyścić, opłukać i pokroić na duże kawałki. Pomidory, marchew, rzodkiew i cebulę dodać do mięsa i dusić 1 godz. Dynię ugotować osobno. Rodzynki umyć i osączyć. Przed końcem duszenia dodać do mięsa cukinię, rodzynki, papryczkę chili, zagotować i zestawić z ognia. Na 30 min przed końcem duszenia
godz. pod przykryciem. Mięso umyć, osączyć i pokroić na spore kawałki. Podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, dodać skrzydełka i korpusy kurczaka, ciecierzycę, połowę masła, wlać 3 l wody, dodać sól, pieprz, szafran, kurkumę, cynamon oraz gałązki natki pietruszki i kolendry.<br>Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Cebule, marchew, rzodkiew, cukinię oraz dynię oczyścić, opłukać i pokroić na duże kawałki. Pomidory, marchew, rzodkiew i cebulę dodać do mięsa i dusić 1 godz. Dynię ugotować osobno. Rodzynki umyć i osączyć. Przed końcem duszenia dodać do mięsa cukinię, rodzynki, papryczkę chili, zagotować i zestawić z ognia. Na 30 min przed końcem duszenia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego