pieczona gicz cielęcą z jarzynką".<br>MARCO POLO<br><gap><br>"Elegancka", "nowoczesna" i "bezpretensjonalna" restauracja "z elementami marynistycznymi" w centrum biznesowym. "Kremowo-beżowe wnętrza", na stołach "Świece, bukiety kwiatów". Dobre miejsce "na spotkanie biznesowe" lub "imprezę okolicznościową w niewielkim gronie". "wysokie ceny", ale "warto się skusić", bo "wszystkie dania godne poleceni", a szczególnie "sakiewki sandacza z szyjkami rakowymi", "przekładaniec z łososia i soli"' "sarnina", a do tego "wina z całego świata". Klientela to "głownie biznesmeni i obcokrajowcy".<br><gap><br>POD ŁOSOSIEM<br><gap><br>"Klasyk". "Tu goszczą ważne osobistości odwiedzające Gdańsk". W wystroju "gdańskie meble, flamandzki piec kaflowy, mosiężne żyrandole". Polecane "wariacje na temat łososia, np. pasztet albo roladki