Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i żelatynę, podgrzewaj na małym ogniu, aż się żelatyna całkowicie rozpuści. Przelej bulion do niewielkich salaterek, nie wypełniając ich po brzegi, i wstaw do lodówki. Kiedy bulion zastygnie, do każdej salaterki włóż przygotowane wcześniej warzywa i zalej pozostałym bulionem. Ponownie wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż dobrze zastygniętą galaretkę z salaterek na plaski półmisek (możesz go wyłożyć liśćmi sałaty) i udekoruj świeżą zieleniną; gałązkami pietruszki i kopru, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Do dekoracji możesz również użyć plasterków ugotowanego na twardo jajka i pomidora.
RADA: bulion na mięsie będzie klarowny, jeśli zalejesz mięso zimną wodą i gotując na mocnym ogniu, stale będziesz
i żelatynę, podgrzewaj na małym ogniu, aż się żelatyna całkowicie rozpuści. Przelej bulion do niewielkich salaterek, nie wypełniając ich po brzegi, i wstaw do lodówki. Kiedy bulion zastygnie, do każdej salaterki włóż przygotowane wcześniej warzywa i zalej pozostałym bulionem. Ponownie wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż dobrze zastygniętą galaretkę z salaterek na plaski półmisek (możesz go wyłożyć liśćmi sałaty) i udekoruj świeżą zieleniną; gałązkami pietruszki i kopru, posyp drobno posiekanym szczypiorkiem. Do dekoracji możesz również użyć plasterków ugotowanego na twardo jajka i pomidora. <br>RADA: bulion na mięsie będzie klarowny, jeśli zalejesz mięso zimną wodą i gotując na mocnym ogniu, stale będziesz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego