Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1972
Z SAŁATY, PORA I PAPRYKI
1 duża główka sałaty, 1 duży por, 1 - 2 strąki marynowanej papryki, 3 łyżki oleju sojowego, pół płaskiej łyżeczki soli, 1 ząbek czosnku, sok z pół cytryny, łyżka usiekanej zielonej pietruszki lub szczypiorku.
Sałatę rozdzielić na listki, dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć w czystej ściereczce. Pory przekrajać wzdłuż i bardzo dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, następnie pokrajać w półkrążki, Paprykę osączyć z zalewy i pokrajać w krążki. Czosnek obrać z łupinek, pokrajać i rozgnieść drewnianą łyżką, wraz z solą, po czym wlewać po trochu olej i sok z cytryny - mieszając energicznie. Wymieszane jarzyny skropić przygotowanym
Z SAŁATY, PORA I PAPRYKI&lt;/tit1&gt;<br>1 duża główka sałaty, 1 duży por, 1 - 2 strąki marynowanej papryki, 3 łyżki oleju sojowego, pół płaskiej łyżeczki soli, 1 ząbek czosnku, sok z pół cytryny, łyżka usiekanej zielonej pietruszki lub szczypiorku.<br>Sałatę rozdzielić na listki, dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć w czystej ściereczce. Pory przekrajać wzdłuż i bardzo dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, następnie pokrajać w półkrążki, Paprykę osączyć z zalewy i pokrajać w krążki. Czosnek obrać z łupinek, pokrajać i rozgnieść drewnianą łyżką, wraz z solą, po czym wlewać po trochu olej i sok z cytryny - mieszając energicznie. Wymieszane jarzyny skropić przygotowanym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego