Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
bez kości, 4 łyżki suszonego majeranku, po 2 łyżki suszonego rozmarynu i tymianku, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu ziarnistego utłuczonego w moździerzu, 1 łyżka soli.
Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z ziołami, solą oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć mieszanką ziołową (fot. A), ciasno owinąć w lnianą ściereczkę (fot. B) - związać sznurkiem końce ściereczki - i pozostawić na noc w lodówce. Wysoki garnek z uchami (średnica naczynia nie może być mniejsza niż długość schabu) napełnić do 1/3 wysokości wodą. Końce ściereczki, w którą zawinięty jest schab, przywiązać do uch garnka (fot. C). Schab wpuścić do środka, tak by
bez kości, 4 łyżki suszonego majeranku, po 2 łyżki suszonego rozmarynu i tymianku, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu ziarnistego utłuczonego w moździerzu, 1 łyżka soli.<br>Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z ziołami, solą oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć mieszanką ziołową (fot. A), ciasno owinąć w lnianą ściereczkę (fot. B) - związać sznurkiem końce ściereczki - i pozostawić na noc w lodówce. Wysoki garnek z uchami (średnica naczynia nie może być mniejsza niż długość schabu) napełnić do 1/3 wysokości wodą. Końce ściereczki, w którą zawinięty jest schab, przywiązać do uch garnka (fot. C). Schab wpuścić do środka, tak by
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego