Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Wschodni Wiatr 20 ml wódki Smirnoff, 20 ml Cinzano Rosso, 20 ml Cinzano Dry
Wszystkie składniki wlać do szklanki do whisky i wymieszać. Podawać z lodem, dodać po pół plastra cytryny i pomarańczy.
Reagan 50 ml wódki Smirnoff, 20 ml Cinzano Dry, kilka kropel soku cytrynowego
Wszystkie składniki wlać do shakera, z oliwką w szklance do martini (martini glass).

SMAK TRADYCJI
Ze względu na smak włoskie wermuty dzielą się na: słodkie (dolce), półsłodkie (rose), korzenno-wytrawne (dry), gorzkie (amaro) i wytrawne (secco), natomiast ze względu na kolor - na białe (bianco) i czerwone (rosso). Wermuty stanowią największą grupę w kategorii win aromatycznych
Wschodni Wiatr 20 ml wódki Smirnoff, 20 ml Cinzano Rosso, 20 ml Cinzano Dry<br>Wszystkie składniki wlać do szklanki do whisky i wymieszać. Podawać z lodem, dodać po pół plastra cytryny i pomarańczy.<br>Reagan 50 ml wódki Smirnoff, 20 ml Cinzano Dry, kilka kropel soku cytrynowego<br>Wszystkie składniki wlać do shakera, z oliwką w szklance do martini (martini glass).<br><br>&lt;tit1&gt;SMAK TRADYCJI&lt;/tit1&gt;<br>Ze względu na smak włoskie wermuty dzielą się na: słodkie (dolce), półsłodkie (rose), korzenno-wytrawne (dry), gorzkie (amaro) i wytrawne (secco), natomiast ze względu na kolor - na białe (bianco) i czerwone (rosso). Wermuty stanowią największą grupę w kategorii win aromatycznych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego