50 g oleju lub oliwy,<br>50 g majonezu,<br>łyżeczka keczupu lub przecieru<br>pomidorowego,<br>kilka listków sałaty,<br>kilka gałązek natki pietruszki<br>lub koperku<br>Ugotuj ziemniaka, buraczka i marchewkę, obierz je i ostrym nożem pokrój w jednakowej wielkości kawałki (w średniej wielkości kostkę lub paseczki). Grzybki marynowane dokładnie osącz z zalewy na sicie, a następnie pokrój w półplasterki. Kilka najładniejszych grzybków pozostaw w całości, do dekoracji. Pokrój w półplasterki lub kostkę pomidory, ogórki i cebulę. Wszystkie warzywa przełóż do głębokiej salaterki i wymieszaj. Osącz groszek konserwowy z zalewy, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.<br>Polej sałatkę olejem, oliwą lub majonezem, jeśli chcesz