Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
50 g oleju lub oliwy,
50 g majonezu,
łyżeczka keczupu lub przecieru
pomidorowego,
kilka listków sałaty,
kilka gałązek natki pietruszki
lub koperku
Ugotuj ziemniaka, buraczka i marchewkę, obierz je i ostrym nożem pokrój w jednakowej wielkości kawałki (w średniej wielkości kostkę lub paseczki). Grzybki marynowane dokładnie osącz z zalewy na sicie, a następnie pokrój w półplasterki. Kilka najładniejszych grzybków pozostaw w całości, do dekoracji. Pokrój w półplasterki lub kostkę pomidory, ogórki i cebulę. Wszystkie warzywa przełóż do głębokiej salaterki i wymieszaj. Osącz groszek konserwowy z zalewy, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.
Polej sałatkę olejem, oliwą lub majonezem, jeśli chcesz
50 g oleju lub oliwy,<br>50 g majonezu,<br>łyżeczka keczupu lub przecieru<br>pomidorowego,<br>kilka listków sałaty,<br>kilka gałązek natki pietruszki<br>lub koperku<br>Ugotuj ziemniaka, buraczka i marchewkę, obierz je i ostrym nożem pokrój w jednakowej wielkości kawałki (w średniej wielkości kostkę lub paseczki). Grzybki marynowane dokładnie osącz z zalewy na sicie, a następnie pokrój w półplasterki. Kilka najładniejszych grzybków pozostaw w całości, do dekoracji. Pokrój w półplasterki lub kostkę pomidory, ogórki i cebulę. Wszystkie warzywa przełóż do głębokiej salaterki i wymieszaj. Osącz groszek konserwowy z zalewy, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.<br>Polej sałatkę olejem, oliwą lub majonezem, jeśli chcesz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego