Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
naciowego,
kilka listków mięty,
natka pietruszki,
koperek
Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a gdy ostygną, obierz i pokrój w niewielkie cieniutkie plasterki. Ułóż na dnie głębokiej szklanej (najlepiej przezroczystej - wtedy sałatka prezentuje się bardzo efektownie) salaterki.
Pokrój cebulę w cienkie krążki i by usunąć gorycz, zalej wrzącą wodą i osącz na sicie. Ułóż cebulą na ziemniakach. Pomidory pokrój w cienkie plasterki i ułóż na warstwie cebuli.
Drobniutko posiekaj zieleninę: koperek lub natkę pietruszki i obficie posyp nimi warzywa.
Wyjątkowego smaku nadadzą sałatce bazylia i seler naciowy. Pokrój je i rozsyp na warstwie zieleniny. Możesz też dodać do sałatki kilka drobno posiekanych listków
naciowego,<br>kilka listków mięty,<br>natka pietruszki,<br>koperek<br>Ugotuj ziemniaki w mundurkach, a gdy ostygną, obierz i pokrój w niewielkie cieniutkie plasterki. Ułóż na dnie głębokiej szklanej (najlepiej przezroczystej - wtedy sałatka prezentuje się bardzo efektownie) salaterki.<br>Pokrój cebulę w cienkie krążki i by usunąć gorycz, zalej wrzącą wodą i osącz na sicie. Ułóż cebulą na ziemniakach. Pomidory pokrój w cienkie plasterki i ułóż na warstwie cebuli.<br>Drobniutko posiekaj zieleninę: koperek lub natkę pietruszki i obficie posyp nimi warzywa.<br>Wyjątkowego smaku nadadzą sałatce bazylia i seler naciowy. Pokrój je i rozsyp na warstwie zieleniny. Możesz też dodać do sałatki kilka drobno posiekanych listków
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego