Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
produkcyjnej umieszczony obok daty.
PN -A-86961: 1997


GELLWE
Proszek do pieczenia
DUŻE
30 g
OPAKOWANIE
Podwójna porcja
na 1 kg mąki
GELLWE
Proszek do pieczenia
BABKA PIASKOWA
Na stolnicy połączyć: 2 szklanki mąki z łyżeczką proszku do pieczenia GELLWE, 1/4 łyżeczki soli oraz 3/4 kostki masła.
Całość siekać, aż powstaną grudki wielkości ryżu. Ubić 4 jajka ze szklanką cukru, ubijając wlać 5 łyżek gorącego mleka, dodać 1 opakowanie cukru wanilinowego GELLWE i 1/2 łyżeczki aromatu rumowego. Stopniowo dodawać mąkę z masłem, ubijając do połączenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i piec w temp. 170oC około 550 min
produkcyjnej umieszczony obok daty.<br>PN -A-86961: 1997&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="org"&gt;GELLWE&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Proszek do pieczenia&lt;/&gt;<br>DUŻE <br>30 g<br>OPAKOWANIE<br>Podwójna porcja <br>na 1 kg mąki <br>&lt;name type="org"&gt;GELLWE&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Proszek do pieczenia&lt;/&gt;<br>BABKA PIASKOWA<br>Na stolnicy połączyć: 2 szklanki mąki z łyżeczką proszku do pieczenia &lt;name type="org"&gt;GELLWE&lt;/&gt;, 1/4 łyżeczki soli oraz 3/4 kostki masła.<br>Całość siekać, aż powstaną grudki wielkości ryżu. Ubić 4 jajka ze szklanką cukru, ubijając wlać 5 łyżek gorącego mleka, dodać 1 opakowanie cukru wanilinowego &lt;name type="org"&gt;GELLWE&lt;/&gt; i 1/2 łyżeczki aromatu rumowego. Stopniowo dodawać mąkę z masłem, ubijając do połączenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i piec w temp. 170oC około 550 min
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego