Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z solą i oliwą.
W otrzymanym sosie namoczyć chleb.
Obrać pomidory i usunąć z nich gniazda nasienne.
Czosnek, cebulę i paprykę rozetrzeć w moździerzu na miazgę.
Dodawać do nich pomidory ciągle ucierając.
Do uzyskanej masy dodać namoczony
chleb razem z sosem i wodę.
Po połączeniu wszystkich składników zupę przetrzeć przez sito dla uzyskania jednolitej konsystencji.
Warzywa do dekoracji obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki.
Składniki te ułożyć ozdobnie na osobnym półmisku.
Zupę schłodzić.
Przed podaniem dodać kostki lodu.

Biała zupa czosnkowa
150g płatków z migdałów
2 ząbki czosnku, 150 g chleba
6 łyżek stołowych białego octu winnego
3/4 filiżanki oliwy
z solą i oliwą.<br>W otrzymanym sosie namoczyć chleb.<br>Obrać pomidory i usunąć z nich gniazda nasienne.<br>Czosnek, cebulę i paprykę rozetrzeć w moździerzu na miazgę.<br>Dodawać do nich pomidory ciągle ucierając.<br>Do uzyskanej masy dodać namoczony <br>chleb razem z sosem i wodę.<br>Po połączeniu wszystkich składników zupę przetrzeć przez sito dla uzyskania jednolitej konsystencji.<br>Warzywa do dekoracji obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki.<br>Składniki te ułożyć ozdobnie na osobnym półmisku.<br>Zupę schłodzić.<br>Przed podaniem dodać kostki lodu.<br><br>&lt;tit&gt;Biała zupa czosnkowa&lt;/&gt;<br>150g płatków z migdałów<br>2 ząbki czosnku, 150 g chleba<br>6 łyżek stołowych białego octu winnego<br>3/4 filiżanki oliwy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego