Typ tekstu: Książka
Autor: Bartkiewicz Bronisław
Tytuł: Oczyszczanie ścieków przemysłowych
Rok: 2002
8.Browary
8.8.1.Technologia produkcji
Piwo jest napojem otrzymywanym przez fermentację alkoholową wyciągów słodu i chmielu przy użyciu drożdży. Produkcję piwa dzieli się na dwa główne cykle: wytwarzania słodu, wytwarzania piwa.
Obecnie słód jest najczęściej produkowany oddzielnie w zakładach słodowniczych i kupowany przez browary. Jego produkcja nie jest skomplikowana i polega na moczeniu i kiełkowaniu jęczmienia oraz suszeniu słodu. Wysuszony słód pozbawia się kiełków i poleruje.
We właściwym procesie produkcji piwa słód rozdrabnia się w śrutowniku i miesza w kadzi zaciernej z wodą na zacier. Zacier poddaje się filtracji i następnie otrzymany płyn w kadzi brzeczkowej gotuje się z
8.Browary&lt;/&gt;<br>&lt;tit1&gt;8.8.1.Technologia produkcji&lt;/&gt;<br>Piwo jest napojem otrzymywanym przez fermentację alkoholową wyciągów słodu i chmielu przy użyciu drożdży. Produkcję piwa dzieli się na dwa główne cykle: wytwarzania słodu, wytwarzania piwa.<br>Obecnie słód jest najczęściej produkowany oddzielnie w zakładach słodowniczych i kupowany przez browary. Jego produkcja nie jest skomplikowana i polega na moczeniu i kiełkowaniu jęczmienia oraz suszeniu słodu. Wysuszony słód pozbawia się kiełków i poleruje.<br>We właściwym procesie produkcji piwa słód rozdrabnia się w śrutowniku i miesza w kadzi zaciernej z wodą na zacier. Zacier poddaje się filtracji i następnie otrzymany płyn w kadzi brzeczkowej gotuje się z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego