pieczenia, lepiej użyć do tego celu mocnego sznurka.<br>1 Zrobić pętlę wokół kupra, skrzyżować sznurek i przeciągnąć go nad kostkami udek, ciasno ściągając. Początkowo wiązanie może okazać się trudne, ale nie należy się zniechęcać.<br>2 Kurczę obrócić i zawiązać koniec sznurka wokół skrzydła, następnie przeciągnąć go przez pierś, a potem skrępować drugie skrzydło.<br>MIĘSO, DROB I DZICZYZNA 2<br>Porcjowanie kurczaka<br>1. Nogi 2. Piersi 3.Skrzydełka 4.Udka<br>1 Tuszkę obrócić grzbietem do góry. Naciąć korpus dokładnie wzdłuż linii kręgosłupa, ż do samej kości. W tych miejscach, w których kość udowa łączy się z grzbietem, ponacinać skórę tak, żeby udka kurczęcia