Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
stron.
Włożyć do kapusty kwaszonej, dusić do miękkości około 40 min (można dodać 2-3 suszone śliwki). W czasie duszenia podlewać czerwonym winem. Mięso i boczek wyjąć z kapusty i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Obie kapusty połączyć. Słoninę pokroić w kostkę i stopić, skwarki dodać do bigosu. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć.
Doda rozdrobnione mięso, boczek i kiełbasę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem orz przyprawą do bigosu.
DUŻO: WITAMINY C, ŻELAZA
Dobra rada!
Po przyrządzeniu bigos warto schłodzić, zmrozić, a potem raz jeszcze zagotować. Będzie wtedy najlepszy. Wegetarianie zamiast
stron.<br>Włożyć do kapusty kwaszonej, dusić do miękkości około 40 min (można dodać 2-3 suszone śliwki). W czasie duszenia podlewać czerwonym winem. Mięso i boczek wyjąć z kapusty i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Obie kapusty połączyć. Słoninę pokroić w kostkę i stopić, skwarki dodać do bigosu. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć.<br>Doda rozdrobnione mięso, boczek i kiełbasę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem orz przyprawą do bigosu.<br>DUŻO: WITAMINY C, ŻELAZA<br>Dobra rada!<br>Po przyrządzeniu bigos warto schłodzić, zmrozić, a potem raz jeszcze zagotować. Będzie wtedy najlepszy. Wegetarianie zamiast
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego