Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i podsmaż na niej cebulę na złoty kolor.
Marchewki oczyść, obierz i umyj, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, korzeń i kilka listków selera drobno pokrój.
Pod bieżącą wodą opłucz zieleninę, osącz na papierowym ręczniku kuchennym.
Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.
Wszystkie warzyw przełóż na patelnię, na której smażyła się cebula i duś na małym ogniu około 5 minut.
Obierz i pokrój w drobną kostkę ziemniaki.
Soczewicę i ziemniaki zlej 1,5-2 litrami wody i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, przełóż do garnka podduszone warzywa, dopraw sól i pieprzem do smaku. Gotuj, aż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie
i podsmaż na niej cebulę na złoty kolor.<br>Marchewki oczyść, obierz i umyj, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, korzeń i kilka listków selera drobno pokrój.<br>Pod bieżącą wodą opłucz zieleninę, osącz na papierowym ręczniku kuchennym.<br>Obierz czosnek i przeciśnij go przez praskę.<br>Wszystkie warzyw przełóż na patelnię, na której smażyła się cebula i duś na małym ogniu około 5 minut.<br>Obierz i pokrój w drobną kostkę ziemniaki.<br>Soczewicę i ziemniaki zlej 1,5-2 litrami wody i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, przełóż do garnka podduszone warzywa, dopraw sól i pieprzem do smaku. Gotuj, aż wszystkie składniki będą dostatecznie miękkie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego