koperek szczypiorek, 2 jaja na twardo, sól, pieprz cukier oraz sok z cytryny do smaku<br>Botwinkę umyć, posiekać, ugotować do miękkości w małej ilości wody. Ogórek, rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kostkę. Posiekać umyty koperek i szczypiorek. Do jogurtu dodać botwinkę, ogórek, rzodkiewki, koperek, szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać schłodzony, do każdej porcji dodając pół jaja na twardo.<br><br><tit>Piersi z kurczaka zapiekane w jogurcie</><br>4 pojedyncze piersi z kurczaka, 1 szklanka jogurtu Danone Naturalny 2 cebule, 4 ząbki czosnku 30 dkg świeżego lub 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru, 2 łyżki soku z