Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ogórków odetnij końce (zachowaj je) i łyżeczką delikatnie wydrąż środki, starając się nie uszkodzić brzegów. Cebulę drobniutko posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj zmieloną w maszynce do mięsa cielęcinę, dopraw solą i pieprzem do smaku, możesz też dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać roztarty ząbek czosnku. Podsmaż mięso z cebulą, od czasu do czasu mieszając.
Przygotowanym farszem napełnij ogórki, przykryj odciętymi końcówkami i przewiąż nicią kuchenną, by się nie rozpadły.
W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż ogórki, zalej wodą i gotuj na małym ogniu pod przykryciem około godziny.
Ugotowane ogórki wyłóż
ogórków odetnij końce (zachowaj je) i łyżeczką delikatnie wydrąż środki, starając się nie uszkodzić brzegów. Cebulę drobniutko posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj zmieloną w maszynce do mięsa cielęcinę, dopraw solą i pieprzem do smaku, możesz też dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać roztarty ząbek czosnku. Podsmaż mięso z cebulą, od czasu do czasu mieszając.<br>Przygotowanym farszem napełnij ogórki, przykryj odciętymi końcówkami i przewiąż nicią kuchenną, by się nie rozpadły.<br>W dużym rondlu rozgrzej olej, włóż ogórki, zalej wodą i gotuj na małym ogniu pod przykryciem około godziny.<br>Ugotowane ogórki wyłóż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego