Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1972
szklanki śmietany, 3 żółtka, sól pieprz, szczypta gałki, i cukru.
Obrane, nieduże cebule pokrajać w grube krążki, zalać wodą, gotować 20 minut. Następnie zlać wodę, cebulę zalać śmietaną i gotować dalsze 10 minut. Następnie przetrzeć przez sito, doprawić do smaku i zaciągnąć sos żółtkami (jak w poprzednim przepisie). Sos znakomicie smakuje do ryb, drobiu i białego mięsa.

SOS KOPERKOWY
2 łyżki mąki, 2 łyżki masła lub margaryny Maja, pęczek koperku, 1,5 szklanki wywaru z jarzyn lub bulionu z kostek, sól, pieprz, szczypta cukru.
Przygotować białą zasmażkę, rozprowadzić chłodnym bulionem lub wywarem z jarzyn, mieszając - zagotować, wsypując jednocześnie drobniutko pokrajany koper
szklanki śmietany, 3 żółtka, sól pieprz, szczypta gałki, i cukru.<br>Obrane, nieduże cebule pokrajać w grube krążki, zalać wodą, gotować 20 minut. Następnie zlać wodę, cebulę zalać śmietaną i gotować dalsze 10 minut. Następnie przetrzeć przez sito, doprawić do smaku i zaciągnąć sos żółtkami (jak w poprzednim przepisie). Sos znakomicie smakuje do ryb, drobiu i białego mięsa.<br><br>&lt;tit1&gt;SOS KOPERKOWY&lt;/tit1&gt;<br>2 łyżki mąki, 2 łyżki masła lub margaryny Maja, pęczek koperku, 1,5 szklanki wywaru z jarzyn lub bulionu z kostek, sól, pieprz, szczypta cukru.<br>Przygotować białą zasmażkę, rozprowadzić chłodnym bulionem lub wywarem z jarzyn, mieszając - zagotować, wsypując jednocześnie drobniutko pokrajany koper
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego