Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
składnikiem diety dzieci chorych na celiakię.

POPPING
preparowane nasiona amarantusa
Nasze propozycje: z jogurtem, kefirem, mlekiem, serkami, miodem, ciepłą czekoladą, jako dodatek do musli, lodów, deserów, sałatek, itp....
Jabłka pieczone z amarantusem
Cztery jabłka, filiżanka poppingu z amarantusa, 3 łyżki ziaren słonecznika,
łyżka miodu, 1/2 łyżeczki cynamonu, masło do smarowania naczynia żaroodpornego.
Jabłka przed pieczeniem umyć, osuszyć i wydrążyć usuwając gniazda nasienne. Wymieszać ziarno słonecznika z poppingiem z amarantusa, cynamonem i miodem. Napełnić jabłka. Ułożyć w żaroodpornym nczyniu posmarowanym masłem i lekko podlać wodą, aby nie popękała skórka jabłek. Piec ok. 30 min. w temp. 200oC.
Ciasto amarantusowe z jabłkami
składnikiem diety dzieci chorych na celiakię.<br><br>&lt;name type="prod"&gt;POPPING&lt;/&gt;<br>preparowane nasiona &lt;name type="prod"&gt;amarantusa&lt;/&gt;<br>Nasze propozycje: z jogurtem, kefirem, mlekiem, serkami, miodem, ciepłą czekoladą, jako dodatek do musli, lodów, deserów, sałatek, itp....<br>Jabłka pieczone z &lt;name type="prod"&gt;amarantusem&lt;/&gt;<br>Cztery jabłka, filiżanka &lt;name type="prod"&gt;poppingu&lt;/&gt; z &lt;name type="prod"&gt;amarantusa&lt;/&gt;, 3 łyżki ziaren słonecznika,<br>łyżka miodu, 1/2 łyżeczki cynamonu, masło do smarowania naczynia żaroodpornego.<br>Jabłka przed pieczeniem umyć, osuszyć i wydrążyć usuwając gniazda nasienne. Wymieszać ziarno słonecznika z &lt;name type="prod"&gt;poppingiem&lt;/&gt; z &lt;name type="prod"&gt;amarantusa&lt;/&gt;, cynamonem i miodem. Napełnić jabłka. Ułożyć w żaroodpornym nczyniu posmarowanym masłem i lekko podlać wodą, aby nie popękała skórka jabłek. Piec ok. 30 min. w temp. 200oC.<br>Ciasto amarantusowe z jabłkami
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego